Meny

Nyköping upp 22 platser på rankinglista

23 september 2020
Näringsliv och arbete

Nyköping klättrar 22 platser i listan där Svenskt Näringsliv rankar kommunernas företagsklimat. Det innebär att kommunen nu ligger på plats 169 jämfört med 191 förra året.

- Det känns bra att vi får ett kvitto även från Svenskt Näringsliv att vi nu rör oss åt rätt håll även i deras undersökning, säger näringslivschef Maria Karlsson. Vi fortsätter jobba med vårt metodiska utvecklingsarbete Fokus nöjd kund som gett så bra utslag i NKI-mätningarna. Där har vi klättrat med stormsteg. Vi mäter oss framför allt mot NKI eftersom vi där får ett direkt kvitto från företagen som haft kontakter med kommunen. Vi satsar också på fler branschmöten som efterlystes vid förra årets Stora Mötesdag. Självklart anstränger vi oss för att få bra resultat även i Svenskt Näringslivs mätning och där har vi en bra bit kvar till vårt mål.

Kommunen förstärker även arbetet med näringslivsdialog. Den första oktober genomförs Stora Mötesdagen som i år inriktas på företagsbesök. Då återkopplas även Svenskt Näringslivs undersökning. Kommunen genomför också fler företagsbesök, en del i satsningen på den ökade dialogen. Den omfattar även företag på landsbygden, bland annat genom det stora dialogarbetet med en kommunal serviceplan för landsbygden.