Meny

Nyköping satsar på logistik

14 juni 2021
Näringsliv och arbete Kommun och politik

En större logistikanläggning planeras på Arnö i Nyköping. Det är ett led i att kommunen beslutat sig för att satsa på logistiketableringar som ett av några utvalda fokusområden. I dag presenteras första tänkta etableringen.

Företaget Infrahub bygger lageranläggningar för kunder. Nu anvisas 300 000 kvadratmeter mark på västra Arnö för flera anläggningar.

- Vi bygger framtidens lager redan i dag och vi ser att Nyköping med sitt geografiska läge och infrastruktur också verkligen tillhör framtiden gällande nya etableringar för logistikfastigheter, säger Hans Bengtsson, vd på Infrahubs.

Flera etapper planeras

En första etapp gäller lokaler på 80 000 kvadratmeter och innebär ungefär 200 nya arbetstillfällen.

- Det här är förstås jätteroligt och ett kvitto på Nyköpings attraktivitet. Jag har aldrig skrivit på så många markanvisningsavtal som de senaste två åren. Det är viktigt att vi fortsätter att tillgängliggöra mark för befintligt näringsliv och nyetableringar, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande.

Läget är avgörande

Nyköpings läge med E4, flygplats, närhet till Stockholm och djuphamn är viktigt.

- Det finns även en bra koppling till Oxelösund och deras satsningar, säger Maria Ljungblom, samhällsbyggnadschef.

Den aktuella marken ligger i västra Arnö nära Orios och Eberspächers befintliga lokaler. Markanvisningsavtalet gäller under ett år, då Nyköpings kommun och Infrahub ser över planläggning och anpassning innan marken kan säljas.

- Att företaget tycker att kontakterna med oss som kommun har varit snabba och smidiga känns riktigt positivt. Nu ser vi fram emot ett fortsatt gemensamt arbete med att utveckla Nyköping, säger Maria Karlsson, näringslivschef.

Kommunstyrelsen fattade beslut om avtalet 14 juni.