Nyköping marknadsförs på stor fastighetsmässa

12 mars 2019
Näringsliv och arbete

Nyköpings kommun deltar i år i investerarmässan MIPIM i Cannes den 12-14 mars. Det är en stor årlig mötesplats för investerare och aktörer i fastighetsbranschen. 

Nyköpings kommun har deltagit några gånger tidigare och representeras på plats i år av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström, samhällsbyggnadschef Anna Selander och näringslivschef Maria Karlsson.

- För oss är det ett mycket bra tillfälle att under kort tid möta många beslutsfattare som vi gärna vill träffa, säger Maria Karlsson. Här har vi också möjlighet att träffa internationella aktörer som är givande för oss att etablera kontakt med. Vi märker att många fått upp ögonen för Nyköpings tillväxt och det har inte varit svårt att boka in möten, våra kalendrar är fulla. Det känns helt rätt att vi ska vara här för att marknadsföra Nyköping som plats att investera i och samarbeta med.

Nyköping är en av ett fåtal kommuner som Stockholm Business Alliance, SBA, valt ut och gett egen tid att presentera sig på ett frukostseminarium med inbjudna investerare. På mässan väntas 26 000 besökare delta från 100 länder varav 5 400 är investerare.