Meny

Nyhetssammanfattning vecka 47

20 november 2020

Här kan du läsa kommunens nyheter i korthet för vecka 47.

Smittspridningen minskar inom vård och omsorg

Antalet misstänkta fall av covid-19 minskar kraftigt inom vård och omsorg. Medarbetare från kommunens pool dirigeras just nu främst till Mariebergsgården för att täcka upp för sjukfrånvaro bland medarbetarna. 

Läs hela nyheten.

Intervjuer och analys förbättrar Nyköpings kommuns krisledningsförmåga

Coronapandemins påverkan har varit omfattande och inneburit stora konsekvenser för kommunens olika verksamheter, i Nyköping liksom i alla andra kommuner i Sverige. För att utveckla kommunens krisledningsförmåga har en genomlysning av vårens arbete gjorts av konsultföretaget Ramboll.

Läs hela nyheten.

Nya tidtabeller i Sörmlandstrafiken från 13 december

Från och med den 13 december gäller nya tidtabeller för bussar och tåg i hela Sverige så även i Södermanland. En del linjer påverkas inte alls, medan andra får justerade avgångstider eller ändrat utbud. Du kan se vad som gäller för din linje i Sörmlandstrafikens reseplanerare eller app. 

Läs hela nyheten.

Nu saneras marken för nya resecentrum

Nu saneras marken där nya resecentrum planeras. Det är en del i de förberedande arbeten som gör inför planerad byggstart 2022.

Läs hela nyheten.

Fortsättning på Kustledningen kan förberedas

Den 23 november förväntas Kommunstyrelsen ta beslut om att upphandla nästa etapp av Kustledningen, sträckan Ånga till Svärdsklova. En VA-ledning skulle ge Nyköpingskusten fortsatta utvecklingsmöjligheter.

Läs hela nyheten.