Meny

Nyhetssammanfattning vecka 3

22 januari 2021
Barn och utbildning Näringsliv och arbete Kommun och politik

Antalet fall av covid-19 sjunker inom vård och omsorg och Nyköping växlar upp för näringslivet. Det är några av rubrikerna när vi summerar veckans nyheter i korthet för vecka 3. Trevlig helg!

Antalet fall av covid-19 sjunker inom vård och omsorg

Allt färre är bekräftat smittade av covid-19 inom den kommunala och privata vård- och omsorgsverksamheten. Från förra veckans 18 bekräftade fall rapporteras denna vecka åtta bekräftat smittade.

Läs mer i nyheten.

Förlängt alkoholstopp och mer distansarbete – beslut efter regeringens besked

Vid regeringens presskonferens 21 januari meddelade statsministern att de nationella föreskrifterna ytterligare förlängs till 7 februari, men med några undantag och förändringar.

Läs mer i nyheten.

Nu öppnar Biblioteket, Kulturskolan och fritidsaktiviteter för barn och unga

Med anledning av regeringens besked 21 januari öppnar nu flera verksamheter som har haft anpassade aktiviteter eller varit stängda. Beslutet fattas idag 22 januari av Kultur- och fritidsnämnden i Nyköpings kommun.

Läs mer i nyheten.

Försenade utbetalningar

Uppdaterad version klockan 16.05 den 22 januari: Kommunens utbetalningar av olika bidrag är försenade på grund av tekniska problem. De tekniska problemen löstes under fredagseftermiddagen och bidrag kommer troligtvis kunna betalas ut i början av nästa vecka (vecka 4). 

Läs mer i nyheten.

Nyköping växlar upp för näringslivet

Fokus på att snabbare hitta ledig företagsmark, en satsning på besöksnäringen och fortsatt arbete med Fokus Nöjd Kund. Det och annat vill kommunalråden lyfta som prioriterade områden i Nyköping i år.

Läs mer i nyheten.

Företagsträff 19 januari

Se företagsträffen från tisdag 19 januari 2021 där Maria Karlsson, näringslivschef pratar om framtidspaketet för näringslivet, satsningar inom företagsklimat, nyetableringar, nystart och framtidens kompetens.

Läs mer i nyheten. 

Lämna synpunkter på den kommunala planen för räddningsinsats vid farliga verksamheter

Fram till 14 februari kan du lämna synpunkter på den kommunala planen för räddningsinsats vid Sevesoanläggningar eller farliga verksamheter.

Läs mer i nyheten.