Meny

Nya utmaningar väntar tf kommundirektörerna

4 oktober 2019

Tf. kommundirektör Anna-Karin Lindblad och tf. biträdande kommundirektör Peter Knutsson har båda tackat ja till nya tjänster utanför Nyköpings kommun och lämnar i mitten av december. Nyköpings tillträdande kommundirektör Mats Pettersson inleder sitt uppdrag som planerat den 1 december.  

 

Anna-Karin Lindblad går till Fortifikationsverket som administrativ direktör efter 18 år i kommunens tjänst. Under sina år i Nyköpings kommun har Anna-Karin haft olika tjänster. Det senaste året som tillförordnad kommundirektör, före det chef för kommunledningskansliet. Hon tillträder som ordinarie biträdande kommundirektör innan hon lämnar den 18 december. 

– Det senaste året har varit tufft för organisationen men jag har också sett mycket kreativitet hos både chefer och medarbetare när det gäller att få vardagen och servicen till Nyköpingsborna att gå ihop och fortsätta utvecklas. Nyköpings kommun ligger mig varmt om hjärtat och kommer alltid att göra det men efter 18 år är det dags för nya vyer. Fortifikationsverket har kundfokus och affärsmässighet som en del av värdegrunden, två perspektiv som även driver mig som person, säger Anna-Karin Lindblad. 

Peter Knutsson är chef för beställarkontoret och har under 2019 även varit tf. biträdande kommundirektör. Han återvänder nu till sin tidigare arbetsgivare Regeringskansliet och blir departementsråd som chef för enheten för offentlig upphandling och spel på Finansdepartementet.   

– Det är två oerhört kompetenta och lojala chefer som lämnar. De har dragit ett tungt lass, inte minst det här året, men har tillsammans hållit ihop ledarskapet och kommunen på ett tryggt och bra sätt. Jag önskar dem varmt lycka till med nya spännande uppdrag, säger Urban Granström (s), kommunstyrelsens ordförande.