Meny

Nya tidtabeller i Sörmlandstrafiken från 13 december

18 november 2020
Trafik och resor Trafik och resor

Från och med den 13 december gäller nya tidtabeller för bussar och tåg i hela Sverige så även i Södermanland. En del linjer påverkas inte alls, medan andra får justerade avgångstider eller ändrat utbud. Du kan se vad som gäller för din linje i Sörmlandstrafikens reseplanerare eller app. 

Länets kollektivtrafik är under ständig utveckling. Resebehov analyseras och tidtabeller anpassas utefter att förutsättningar och resvanor förändras.

Redan nu kan du söka i app eller reseplanerare och ställa in datum från den 13 december eller senare för att se hur tidtabellerna ser ut efter tidtabellsskiftet.

För tågtrafikens del blir det fler turer på Nyköpingsbanan (Stockholm-Vagnhärad-Nyköping-Norrköping). Det innebär att trafiken förtätas till halvtimmestrafik på morgonen mot Stockholm och på eftermiddagen mot Nyköping. vissa busslinjer får mindre justeringar främst på sena kvällar för att passa med tåg från Stockholm.

Största förändringarna i Nyköpings kommun 

Linje 1: Harg-Bryngelstorp
Körtiden utökas med 2 minuter i rusningstid för en bättre regelbundenhet och jämnare beläggning mellan turer tack vare bättre punktlighet.

Linje 2: Arnö-Brandkärr-Påljungshage KC
Körtiden utökas med 2 minuter i rusningstid för en bättre regelbundenhet och jämnare beläggning mellan turer tack vare bättre punktlighet. En ny tur införs från Arnö till Nyköpings Bussterminal på morgonen på vardagar.

161 Nyckelpigan
Trafiken dras in i rusningstid, före 9 och efter 14, på vardagarna för att flytta över resurser till linje 1 och 2. Avgångarna 8.17 från Gustavsbergsstigen Ost och 14.00, 15.00 samt 16.00 från Nyköpings Bussterminal tas bort.

162 Nyckelringen
Trafiken dras in i rusningstid, före 9 och efter 14, på vardagarna för att flytta över resurser till linje 1 och 2. Avgångarna 7.42, 14.00 och 15.00 från Nyköpings Bussterminal tas bort.

Linje 563 Stavsjö-Jönåker- Enstaberga-Bergshammar-Nyköping
Avgången 7.32 från Jönåker mot Nyköping, skoldagar, förlängs från Bergshammar till Nyköpings högstadium för att minska trängsel. En ny tur införs från Nyköping till Enstaberga, skoldagar, 15.10 från Nyköpings högstadium.

Nyköping/Oxelösund
Linje 715: Nyköping - Oxelösund – Nyköping
Anropsstyrd tur 3.55 från Oxelösund till Nyköping på vardagar tas bort då den inte används.

Hjälp till att undvika trängsel – res bara kollektivtrafik om du behöver.

Läs mer om de nya tidtabellerna på Sörmlandstrafikens webbplats.