Meny

Nya gång- och cykelvägen på Fruängsgatan invigd

11 september 2019
Bo, bygga och miljö Bo, bygga och miljö - Byggprojekt Trafik och resor - Cykling och cykelvägar

Idag den 11 september invigdes den nya gång- och cykelvägen på Fruängsgatan. Många passade på att vara med när Carl-Åke Andersson, ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, premiärcyklade sträckan och invigningstalade.  

Nu går det att ta sig fram på två hjul längs en sammanhängande cykelväg från Arnö till Harg via de centrala delarna av Nyköping - en sträcka på nära åtta kilometer. Den nya gång- och cykelvägen är dubbelriktad, har förbättrad belysning och nyplanterade träd.

- Jag hoppas att stråket ska bli väl använt. Det kommer också att sopsaltas på vintern och är en del i vår satsning i att göra Nyköping till en ännu mer cykelvänlig stad, säger Carl-Åke Andersson (S) ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Det är ett omfattande arbete som gjorts med allmänna ytor som det nya Teatertorget, gatuanläggningen med trafiksäkerhetsåtgärder, förbättrad belysning, nya träd samt nya ledningar för vatten- och avlopp. 

- Det känns bra att vi är färdiga med den här fina anläggningen längs Fruängsgatan. Den sista biten i stråket är planerat i samband med det framtida resecentrumet. Då ska det gå att promenera och cykla hela vägen från Arnöleden fram till Södra Bangårdsgatan, säger Robert Karlsson, gatuingenjör i Nyköpings kommun.

På karta nedan ser du cykelvägarna i Nyköpings tätort: nykoping.se/trafik--resor/cykling-och-cykelvagar

cykelkarta