Ny sajt ska locka turister

1 februari 2019
Uppleva och göra

I dag lanserades nya ingalindstrom.com mot den tyska privatresemarknaden. Satsningen är ett nytt samarbete mellan turismorganisationerna i Nyköping, Oxelösund, Trosa, Linköping, Söderköping, Norrköping, Södertälje och de regionala turismorganisationerna i  Sörmland och Östergötland.

 

 

Inga Lindströmsajt

Sedan 2004 har Nyköpings kommun arbetat med varumärket Inga Lindström mot den tyska marknaden, men nu utökas samarbetet mellan kommunerna från Linköping till Södertälje.

Inga Lindström är en tv-serie med fristående filmer som sänds årligen på den tyska Tv-kanalen ZDF med 5–10 miljoner tittare per avsnitt. Filmerna har spelats in sedan 2003 i delar av Sörmland och Östergötland och visar upp en romantisk bild av Sverige.

Viktig marknad

– Tyskland är den viktigaste utlandsmarknaden för vårt område längs kommande Ostlänken och E4:an. Målet är att ännu fler tyska besökare ska upptäcka vårt utbud. När vi nu gemensamt intensifierar arbetet med Inga Lindström som reseanledning tror vi på fler möjligheter framöver, säger Erik Lindhe, turistchef i Nyköpings kommun.

Utöver hemsidan ingalindstrom.com kommer bearbetningen av den tyska marknaden att intensifieras via researrangörer, digitala kanaler, sociala media, mässor, nyhetsbrev och i samarbete med Visit Sweden.

Kontakt

Erik Lindhe, turistchef, Nyköpings kommun, 0155-24 81 82, erik.lindhe@nykoping.se