Ny promenadslinga klar

26 augusti 2022
Bo, bygga och miljö Trafik och resor Kommun och politik Uppleva och göra

Den nya Norra strandparkspromenaden slingrar sig från hamnen bort till Malmbryggshagen. Välkommen på invigning söndag 4 september.

 

Det var Funktionsrätt Södermanland som påpekade för cirka tre år sedan att det saknades lättillgänglig promenadstig i naturmark i Nyköping. Kommunen inledde då ett arbete med att planera en slinga i björkskogen på Brandholmen.

– Det har varit väldigt kul att få vara en del av denna insats för det rörliga, lättillgängliga friluftslivet. Väldigt många har hittat till promenaden och det totala antalet timmar som läggs varje dag på att nyttja promenaden är stort, säger David Lundevall, markförvaltare på Nyköpings kommun.

Sträckan för Norra strandparkspromenaden är cirka 9 kilometer lång. Den slingrar sig från Hamnen, längs Stadsfjärden vid Brandholmen och förbi Rosvallaområdet, genom skogen i Bryngelstorp, förbi Labro Ängar och bort till Malmbryggshagen.

Området för promenaden har närhet till många boende och havsnära natur. Redan innan hela promenaden var klar, har delar av den använts flitigt av Nyköpingsborna. Nu sitter informationsskyltar på plats vid flera ställen längs promenaden.

– Det finns även flera bänkbord längs sträckan och de sista bänkborden kommer ut innan invigningen. Vi kommer säkert att komplettera med fler vanliga parkbänkar framöver, säger David Lundevall, markförvaltare på Nyköpings kommun.

Planen är att knyta ihop Ekensberg med slingan, när det finns en bibana från Ostlänken, med bro över järnvägen mot Ekensberg.

 

Invigning av Norra strandparkspromenaden

4 september • kl 11–13

  • Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande (S) talar och klipper band
  • Tipspromenad för stora och små
  • Vi bjuder på saft, bulle & frukt

När: Söndag 4 september kl 11–13

Var: Brandholmen. Start vid informationsskylten till promenaden på Brandholmen, nära Nyköpings Varv

Hur tar man sig dit: Buss nr 3, cykel, promenera eller bil

Läs mer och se kartan på nykopingsguiden.se/norra

Kontakt invigningen

Susanna Skatteboe, projektledare Nyköpings Arenor
Susanna.skatteboe@nykoping.se
Tfn 0155-24 80 00

Kontakt Nyköpings kommun

David Lundevall, markförvaltare Nyköpings kommun
david.lundevall@nykoping.se
Telefon 0155-24 80 00