Nu renoveras avloppsledningar i Oppeby

8 mars 2019
Bo, bygga och miljö Bo, bygga och miljö - Byggprojekt Bo, bygga och miljö - Vatten och avlopp

Måndagen den 11 mars 2019 börjar Nyköpings kommun att renovera avloppsledningar i Oppeby, väster om Eskilstunavägen. Arbetet beräknas vara klart andra veckan i april.

 

Förra året högtrycksspolades och filmades alla avloppsledningar i Oppeby. Filmerna gjordes för att kartlägga skicket på ledningarna och prioritera renoveringar. Ledningarna i Oppeby är från 50-talet och i stort behov av upprustning.

- Vi har fått en bra bild av behovet och nu genomför vi renoveringen väster om Eskilstunavägen. Vi använder så kallad relining som minskar behovet av grävning och går mycket snabbare än konventionell rörläggning, säger Torbjörn Rogstedt, arbetsledare på Tekniska divisionen.

Det är 5,3 km ledning som är filmade och nu renoveras 4,8 km. Entreprenör Aarsleff har fått uppdraget och utför arbetena. Planen är att börja arbetet runt Granvägen och Smålandsvägen och sedan jobba sig vidare. 

Små störningar

Boende kommer inte att påverkas så mycket, men tipsas om att stänga fönster och ventilation om de störs av den lukt som uppstår vid arbetsplatsen. Just när arbetet sker utanför den egna fastigheten bör man också använda avloppet så lite som möjligt. Tack vare att metoden inte kräver så mycket grävning kommer inte heller trafiken att påverkas allt för mycket.

- Det kommer att bli begränsad framkomlighet precis vid arbetsplatsen, men det ska för det mesta gå att ta sig förbi, säger Torbjörn Rogstedt. 

Boende kommer allteftersom arbetet rör sig framåt få detaljera information om arbetet i sin trappuppgång eller brevlåda.