Meny

Nu öppnar fritidsgårdarna i Oppeby och Arnö

23 oktober 2020
Barn och utbildning Kommun och politik Uppleva och göra

Under höstlovsveckan slår den kommunalt drivna fritidsgården i Oppeby upp dörrarna. På onsdag kväll välkomnas de första besökarna och inom kort är fritidsgården i Herrhagen i gång. Även Träffen har öppet för unga under höstlovet.

- Onsdag 18.30-22 och fredag 19.30-23 är våra två första pass. Så spännande att detta äntligen händer, säger Sofia Jansson, föreningskonsulent.

Fritidsgården i Oppeby ligger i gamla Oppebyskolan och är till för ungdomar mellan 13 och 19 år. Verksamheten är viktig speciellt för unga som inte redan är med i någon traditionell förening. Sex fritidsledare har timanställts för att driva fritidsgårdarna på Arnö och i Oppeby.

Flera fritidsgårdar finns

I Nyköpings kommun finns sedan tidigare några föreingsdrivna fritidsgårdar och ett Barnkulturcentrum som bedriver och samverkar kring kulturverksamhet för unga. Dessutom finns ungdomsstödjare inom Nyköpings kommun och på Räddningstjänsten finns ungdomsledare som ordnar aktiviteter för barn och unga.

Under höstlovsveckan finns det extra mycket att göra då även Träffen öppnar för ungdomar torsdag-fredag klockan 18-23.

- Vi kommer att spela pingis, kort, Fifa. Och vi bjuder alla på fika, säger Mahbuba Günduz, som är en av ungdomsledarna som håller i verksamheten.

Läs mer om kommunens fritidsgårdar.