Nu blir det enklare att betala parkeringen med telefonen

4 mars 2019
Trafik och resor

Nyköpings kommun får ytterligare två aktörer som erbjuder betalning av parkeringsavgift med mobilen. Den tidigare entreprenören Easypark får sällskap av Parkster och SMS-park. 

Easypark, Parkster och SMS-park är några av de ledande aktörerna för digital betalning av parkeringsavgifter i Sverige i dag. Från och med mars kommer alla som parkerar i Nyköping att kunna använda sig av de tre aktörernas tjänster. 

- Genom att teckna avtal med de tre ledande aktörerna ökar vi tillgängligheten för till exempel turister och besökare, de slipper krångel med att starta upp ett nytt konto, säger Robin Jonsson., trafikingenjör på Tekniska divisionen. 

Han passar på att slå ett slag för mobilbetalning. 

- Kanske betalar man för en halvtimme men upptäcker att man behöver stå lite längre än så. Genom ett knapptryck förlängs parkeringstiden, man slipper gå tillbaka till automaten och betala mer där. 

Det är en modern betalningstjänst som nu fler kommer kunna använda sig av, säger Robin Jonsson. 

I samma veva byts områdeskoderna ut, alltså de koder som måste anges i samband med mobilbetalning. Det blir 13 stycken koder, beroende på var man parkerar. 

- Det blir ytterligare ett steg i tillgängligheten, när någon ringer med en fråga kan vi snabbt se var personen befinner sig, genom koden, säger Robin Jonsson. 

Områdeskoderna kommer att finnas angivna vid respektive parkeringsyta. 

Läs mer om parkering i Nyköpings kommun.