Meny

Nominera till Innovationspriset inom besöksnäringen 2020

30 september 2020
Näringsliv och arbete Uppleva och göra

Nu är det dags att utse den person eller verksamhet som du tycker ska belönas för särskilt kreativt, innovativt och nytänkande sätt i utvecklingen av sin verksamhet. Var med och nominera kandidater till årets Innovationspris i besöksnäringen.

 

Årets Innovationspristagare ska förutom god kreativitet och innovationskraft även vara en god entreprenör som vidgar sina vyer och är en bra förebild i branschen.

Nominera din kandidat och läs mer om kriterier

För besöksnäringen har året varit särskilt prövande. Förmågan att hitta nya, kreativa lösningar för att på ett bra och hållbart sätt ställa om sin verksamhet har aldrig varit så viktigt som nu. Många av de innovativa lösningar som uppkommit under pandemin har visat sig vara effektiva och resulterade i en besökssommar som blev bättre än förväntat.

- Besöksnäringen har tillsammans med kultursektorn varit de branscher som varit hårdast drabbat av pandemin. Den innovativa kraft vi sett från dessa branscher under året är otroligt imponerande och väl värt att uppmärksammas och ta lärdom av inför framtiden, säger Erik Lindhe, turistchef.

Om Innovationspriset

Priset på 10 000 kronor delas ut varje år av Nyköpings kommun på Nyköpings Besöksnäringsforum i november. Årets forum är inställt och Innovationspriset kommer därför att delas ut till vinnaren på ett alternativt sätt.

Tidigare års vinnare

  • 2019 Karin Sundby och Eva Lundkvist för Miljötratten och införandet av Nyköpings Restabud
  • 2018 Bondens Nära, Hellmanska gården och Sörmlands Matkluster
  • 2017 Ekoladan
  • 2016 Ångaloppet
  • 2015 Palstorps hage

bild_innovation2020.jpg