Meny

Ryanair fortsätter trafikera Skavsta

4 december 2019
Kommun och politik

Ryanair stänger tillfälligt ned sin bas på Skavsta på grund av försening av leverans av flygplan. Ryanair kommer att fortsätta flyga från Skavsta men i begränsad omfattning. 

– Jag fick information av Peter Steinmetz, Skavstas vd, i dag. Vi har ett bra samarbete med flygplatsen. Det är beklagligt med den här neddragningen, men vi kommer att fortsätta utveckla flygplatsen och flygplatsområdet med oförändrad inriktning i samarbete med Skavsta, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande.

Han konstaterar att det är ett dystert besked, men att det finns stor potential i Skavsta och det förändras inte. 

– Skavsta är en fortsatt stor flygplats även efter neddragningen och är en viktig motor i tillväxten för hela regionen, säger Urban Granström.

Näringslivschef Maria Karlsson säger att för kommunens del handlar det om ett långsiktigt strategiskt och hållbart arbete med en viktig infrastrukturnod för hela Stockholm-Mälardalsområdet.

- Skavsta har ett bra läge med järnväg, E4 och flygplats med ett upparbetat kundunderlag i regionen. 35 procent av resenärerna flyger redan i dag med andra bolag än Ryanair. Vi jobbar på enligt tidigare plan med området som en intressant plats för många typer av etableringar.

I dag har Ryanair fyra flygplan baserade på Skavsta. Från sommarsäsongen 2020 kommer de att ha sin bas på annan ort. Vilka och hur många flyglinjer som påverkas av neddragningen är ännu oklart. 

För mer information om vilka linjer som kommer att fortsätta trafikera, besök Stockholm Skavsta flygplats www.skavsta.se och Ryan Airs www.ryanair.com webbplatser.