Meny

MS ungdomsförening får integrationspriset 2021

17 juni 2021
Barn och utbildning Kommun och politik

Årets integrationspris, som delas ut av Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden i Nyköpings kommun, går till en förening som vill bygga broar mellan Brandkärr och andra delar av kommunen.

MS ungdomsförening i Brandkärr

- Vi har lyckats engagera unga som inte annars brukar vara med i föreningar, säger MS ungdomsförenings ordförande Sara S (som håller i diplomet).

Torbjörn Olsson (C), ordförande i Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden är nöjd med föreningens arbete.

- Det driv och engagemang man visat både genom roliga aktiviteter och genom att hjälpa unga att skriva CV som leder till deras första jobb är viktigt för framtiden, säger han.

Tack vare region Sörmlands extrapengar till jobb till unga i sommar kommer föreningen att ta emot 24 feriepraktikanter, som bland annat kommer att hålla rent i Brandkärr och diskutera etik och moral.

Motivering till priset:

En relativt ung förening grundad av unga-vuxna som vill minska segregationen genom att bygga broar mellan Brandkärr och resten av Nyköping.

Föreningens drivande medlemmar är uppvuxna i Brandkärr och har en unik förmåga att få kontakt med barn och unga i bostadsområdet. De har arrangerat aktiviteter som välkomnat barn och unga från hela Nyköping, de har haft nattvandringar, studiecirklar och hjälpt personer att komma närmare arbetsmarknaden genom att ge stöd till personer att skriva CV och personligt brev.

M.S ungdomsförening är ett perfekt exempel på hur ungdomar har stor inverkan på varandra. Det är en förening med många medlemmar som med sitt engagemang bryter barriärer för ett öppnare Nyköping.