Maria Karlsson, divisionschef för Näringsliv, kultur och fritid i Nyköpings kommun, slutar

26 september 2022
Företag och näringsliv Kommun och politik

Divisionschefen för Näringsliv, kultur och fritid, Maria Karlsson, lämnar kommunen efter 9 år och blir chef för Fastighetsförädling Explore Skavsta.

Maria Karlsson klev på som näringslivschef i kommunen 2013 och går nu till ett jobb på Arlandastad som chef Fastighetsförädling Explore Skavsta med uppdrag att utveckla området.

– Jag har haft fantastiska år inom kommunen och förmånen att få leda en dynamisk verksamhet med engagerade och skickliga medarbetare inom alla våra områden. Jag är särskilt glad över hur ställningen för de frågor jag brinner för, Näringsliv, Kultur och Fritid, stärkts inom kommunen under den här tiden. Jag vill tacka alla partners, företag och kollegor för den fina samverkan vi haft, med den andan kommer Nyköpings attraktivitet fortsätta öka! Nu har jag fått möjligheten att jobba för Nyköping och regionens utveckling från en annan plattform. Att axla uppdraget att förverkliga visionen om Skavstaområdets utbyggnad känns oerhört spännande, säger Maria Karlsson.

– Maria har med sin kompetens och sitt driv gjort stor skillnad för kommunen och för vårt näringsliv. Hon har etablerat ett framgångsrikt arbetssätt för nyetableringar tillsammans med sina medarbetare och nyligen också fört samman områdena kultur, fritid och näringsliv i en ny organisation. Vi kommer självklart sakna Maria, men är oerhört glada över att hon kommer att fortsätta driva på utvecklingen i vår region i sin nya roll. Jag önskar Maria varmt lycka till, säger Mats Pettersson, kommundirektör

– Nyköping växer uthålligt. Med Maria vid rodret har vi tagit många steg för att successivt förbättra förutsättningarna för företag och föreningsliv och stärkt fritids- och kulturutbud. Vi har därmed en bra bas men självklart mycket kvar att förbättra.  Det kommer vi fortsätta att göra i tät dialog med företag, företagsfrämjande organisationer och föreningar säger Urban Granström, kommunalråd.

Maria slutar i kommunen vid årsskiftet 22/23 och arbetet med att rekrytera en ersättare har påbörjats.