Många vill ha Eberspächers kompetenser - VD vädjar till företagen

8 mars 2019
Näringsliv och arbete

Många samverkar nu för att hjälpa Eberspächers varslade medarbetare till nya jobb. Förhoppningen är att motgång kan vändas till framgång, både för de lokala och regionala företagen som söker deras kompetens, liksom för de varslade. Den 24 april får intresserade företag en möjlighet att träffa de arbetssökande vid en arbetsmarknadsdag på Eberspächer.

 

Näringslivschef Maria Karlsson fick Fredrik Zöögling, vd på Eberspächer, att berätta om läget och det faktum att många nu rycker i företagets medarbetare.

 

Det var i januari som bolaget varslade två tredjedelar av sin personalstyrka sedan en stor kund beslutat att byta leverantör. Men en tredjedel blir alltså kvar och kommer att fortsätta produktionen på Arnö i tre år till. I bästa fall lyckas även företaget få ny orderingång, offerter ligger ute.

Vädjar om att ta det lugnt

- Situationen är inte lätt, förklarade Eberspächers vd Fredrik Zöögling vid den senaste företagslunchen då han vände sig till företagarna. Jag vet att ni gärna vill rekrytera våra duktiga medarbetare, de har hög kompetens inom många olika nischer. Samtidigt måste vår fabrik klara produktionen som går för fullt över sommaren. Det är inte ens klart ännu vilka som blir varslade. Vi vädjar till våra medarbetare att ta det lugnt och ha is i magen. Vi vädjar ödmjukt även till er att vänta med att anställa dem först efter sommaren.

Tar med sig viktiga erfarenheter

Fredrik Zöögling tror inte att någon av de varslade blir utan nytt jobb. Alla har specialkompetenser, exempelvis operatörer inom robotik, robotsvetsning, logistik, underhåll, ekonomi, HR, planering och de är även kvalificerade inom säkerhet, kvalitet och förändringsarbeten.

- Varenda person här vet att vi sätter safety first, quality always. Den resa vi gjort inom företaget är jag stolt över och våra chefer och arbetsledare har fått lära sig att gå från en strikt hierarkisk organisation i ett hårt klimat till en helt ny organisationskultur. Den har nått igenom till både kunder och beställare. Det är en viktig metodik och erfarenhet de kan ta med till en ny arbetsgivare.

Konkurrens om arbetskraften

Den 24 april får lokala och regionala företag möjligheten att möta Eberspächers medarbetare i en arbetsmarknadsdag i fabrikslokalerna mellan kl 11-18. Dagen efter kommer Scania från Södertälje för att locka till sig intresserade arbetssökande. Företag hörde av sig tidigt när varslen blev kända men det finns en anledning till att mötena mellan arbetssökande och arbetsgivare arrangeras först under våren.

Arbetsmarknadsdagen arrangeras i samverkan med kommunala verksamheter i Nyköping och Oxelösund, Arbetsförmedling, fack och trygghetsorganisationer.