Meny

Många evenemang i sommar

3 juni 2021

Lättade restriktioner innebär att kommunen tillsammans med föreningar och andra aktörer erbjuder många olika aktiviteter för barn, unga och vuxna under hela sommaren. Däremot avstår kommunen fortfarande från att ordna större evenemang.

Från och med 1 juni lättar restriktionerna. Det blir tillåtet att ha 500 personer sittandes i publiken med anvisad plats utomhus och 50 personer inomhus. Detta öppnar upp för flera evenemang.

- Vi tittar på vad vi ska kunna arrangera men det är ännu tidigt att säga vad vi hinner få ihop och vi vill inte ge för stora förhoppningar, berättar Claes Hidegård, projektledare, Nyköpings kommun.

Krav på att hålla avstånd gäller fortfarande, även med det nya, höjda deltagarantalet Därför finns det fortfarande utmaningar kring att arrangera större kommunala evenemang. Något som redan är beslutat är att inte arrangera Nyköpings festdagar i år heller.

- Nyköpings festdagar har alltid varit ett evenemang där familjer, bekanta och turister kan komma och gå som de vill under alla dagar de olika aktiviteterna håller på. Det är viktigt för oss att evenemanget fortsätter att vara gratis och öppet för alla att besöka och det klarar vi inte av i år, säger Claes.

Precis som sommaren 2020 kommer Nyköpings kommun tillsammans med företag och föreningar inom besöksnäringen att erbjuda flera olika aktiviteter och evenemang som riktar sig till olika målgrupper. Exempelvis Scensommarkväll med konserter den 6 och 7 augusti och Kom Å se, kortfilmsfestival 8 aug på Slottsgården vid Nyköpingshus.

Du hittar hela sommarens kalender på Nyköpingsguiden. 

Aktiviteter för sommarlovslediga barn

För barn och unga har kommunen tilldelats över 1 miljon kronor av staten till gratis lovaktiviteter. Tillsammans med kommunens stöd till föreningars sommarlovsaktiviteter för barn och unga kommer det finnas ett stort utbud av aktiviteter i olika åldrar och på olika platser. Läs mer i egen nyhet.  

Mer information

Nyköpings turistbyrå på Stora torget har nu öppnat och hjälper gärna dig som är Nyköpingsbo eller turist att hitta ett evenemang eller en aktivitet som passar.

Under sommaren dyker turistbyrån även upp på hotellen i Nyköping samt på besöksmålen Strandstuviken, Nynäs slott, Nävekvarn, Stendörrens och Jogersö.

Du hittar mer information och öppettider på Turistbyråns webbplats.