Meny

Många besökare på Björshult – så ska trängseln avhjälpas

3 april 2020
Bo, bygga och miljö - Avfall och återvinning

Just nu är det ovanligt högt tryck på återvinningscentralerna med fler besökare än normalt, främst på Björshult.

Det stora antalet bilar leder till långa köer och trängsel, vilket blir besvärligt både för besökare och personal. Därför kommer Björshults återvinningscentral tillfälligt att ha stoppljus som släpper in ett begränsat antal fordon åt gången. På så sätt blir situationen säkrare och lättare att hantera för alla som vistas där.
- Den här tiden på året är det många besökare på våra återvinningscentraler. Men just nu är det betydligt fler än normalt, kanske för att många andra aktiviteter i människors vardag är inställda och det finns tid att rensa och fixa hemma, säger Emelie Nylund, renhållningschef.

Mindre trångt på vardagar och på de mindre återvinningscentralerna

Stoppljusen kommer bara att användas när det finns behov av att glesa ut bland bilarna. Det är framför allt på lördagar och söndagar som det är trångt på Björshult. På den mobila återvinningscentralen och på återvinningen i Jönåker, Tystberga, Nävekvarn och Stigtomta är det mindre trångt. På alla platserna uppmanas besökare att visa hänsyn till varandra och hålla avstånd till andra personer som vistas där, samt att bara komma dit om man känner sig frisk.

Här finns all information om tillfälliga åtgärder för Björshults återvinningscentral