Årets största kulturhelg

16 augusti 2023

För 11e året i rad arrangeras kulturhelgen LitterArt Gästabud i Nyköping. Under en helg i oktober fylls stan av kända och okända författare, samtal, konst, vandringar och mycket mer.

Flera bokaktuella författare besöker Nyköping: Majgull Axelsson, Carina Burman och Nyköpingsfödda Eric Rosén. En poesitävling avslutar helgen på Nyköpings Teater med den inbjudna poeten Jonas Gren.
 
– Vi tycker att vi har fått till en väldigt bra mix i år av olika genrer, kändare ansikten och lokala inslag, säger Lasse Persson, projektledare för årets upplaga. Mer än hälften av de ca 27 programpunkterna är gratis. Förhoppningen är att många ska kunna ta del av utbudet men också att fler upptäcker alla de platser för kultur och de aktiva kulturaktörer som finns i Nyköping.
 
Det blir också författartorg med lokala författare, skulpturvandring, bokcafé och teater i blandade stilar och mycket mer.
 
Invigningen i år blir ett mingel tillsammans med kulturtidskriften Trakten på Nyköpings Teater, med Nyköpingsbördiga författaren Klara Grede som särskild gäst.
 
 

Biljetter

Biljetter finns på webbsidan och i kassorna på Rosvalla och receptionen i Stadshuset. 
 

Kontakt

Kontakta LitterArt Gästabud för mer information eller pressbilder
Lasse Persson, projektledare
Lars.persson@nykoping.se,
Tfn 0155-24 89 01
 
LitterArt Gästabud är en av årets stora kulturella höjdpunkter i Nyköping. Ett evenemang som ser litteratur, konst, möten och musik som inspirationskällor i vardagen. Målet är att glädja kulturälskare med litterära och konstnärliga evenemang, få fler att upptäcka och bli nyfikna på Nyköpings kulturliv samt locka hit tillresande publik från andra närliggande kommuner i eller utanför Sörmland. LitterArt Gästabud är ett samarbete mellan NYSAM (Nyköping i Samverkan, det offentliga och Nyköpings förenings-och näringsliv.