LitterArt Gästabud – 10 års jubileum 13–16 oktober 2022

23 juni 2022
Företag och näringsliv Kommun och politik Uppleva och göra Företag och näringsliv Kommun och politik Uppleva och göra

För 10e året i rad arrangeras LitterArt Gästabud i Nyköping – en av årets stora kulturella höjdpunkter. Under en helg i oktober fylls Nyköping av litteratur, konst, musik, teater och spännande möten på en mängd olika platser runt om i staden.

Som vanligt besöker flera bokaktuella författare LitterArt som bland annat Niklas Källner, Sara Lövestam, Athena Farrokhzad och Louise Boije af Gennäs. Det blir också flera utställningar, musik i blandade stilar och ett Live Quiz utifrån temat LitterArt.
 

Tema Maria Gripe

10-års jubiléet firas genom att lyfta Nyköpingsförfattaren Maria Gripe extra i programmet. Det blir bokrelease av en nyskriven bok om Maria Gripes barn-och ungdomsromaner. Programmet innehåller också panelsamtal, barnteater och flera andra aktiviteter för barn och förstås den populära Maria Gripe-stadsvandringen. Invigningen blir en litterär talkshow med författaren Sara Bergmark Elfgren på Nyköpings Teater. 
 
– De sista detaljerna i programmet sätts just nu. Målet har varit att erbjuda ett brett utbud med en mix av olika genrer, kändare ansikten och lokala inslag säger Anna Öhrner, projektledare för årets upplaga. Det erbjuds också flera kostnadsfria programpunkter och besökarna får en möjlighet att upptäcka en mängd olika platser för kultur i Nyköping.
 

Biljettsläpp 17 augusti

Det fullständiga programmet presenteras den 17 augusti på nykopingsguiden.se/litterart. Samma dag kommer även biljetter till både betal- och gratisevenemangen att släppas. Biljettkuren på Culturum kommer hålla extra öppet den 17 augusti för försäljning mellan kl. 10 och 17. Biljetterna finns även att köpa på webbplatsen.
 
 

Kontakt

Kontakt LitterArt Gästabud för mer information eller pressbilder
Anna Öhrner, projektledare
 
LitterArt Gästabud är ett evenemang som ser litteratur, konst, möten och musik som inspirationskällor i vardagen. Målet är att glädja kulturälskare med litterära och konstnärliga evenemang, få fler att upptäcka och bli nyfikna på Nyköpings kulturliv samt locka hit tillresande publik från andra närliggande kommuner i eller utanför Sörmland. LitterArt Gästabud är ett samarbete mellan NYSAM, Nyköpings kommun och Nyköpings förenings-och näringsliv.