Sång och musik under Konungens jubileum i Nyköping

19 januari 2023

H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen. I samband med det reser han runt till alla län i Sverige. Sörmland och residensstaden Nyköping är först ut. Nu är programmet för firandet den 9 februari klart.

Kungaparet anländer med tåg till Nyköping under förmiddagen. Besöket börjar på Sörmlands museum och därpå följer en lunch på Nyköpingshus för inbjudna gäster från länet. Efter det fortsätter firandet med underhållning på Stora torget från kl 14.00 – 15.00, med publikuppvärmning från 13.30.
Hemvärnets musikkår Östergötland framför bland annat ett specialskrivet verk inför Kungaparet och den församlade publiken.

"Gör oss sällskap"

- Det känns jätteroligt att välkomna kungaparet till Nyköping. Vi hoppas förstås på stor publik, både från Nyköping och kringliggande kommuner. Det kommer att bli underhållning som passar alla åldrar. Vi håller tummarna för att vädret är med oss. Klä er varmt och gör oss sällskap i firandet och bidra till folkfesten, säger Anna Berglund projektledare för jubileumsbesöket.

Mer ur programmet:

• Konferencier Sisters of Soul Anna Edman och Linda Pröjtz-Ålund
• Renaida Braun sjunger
• Bussdesignvinnande klassen får pris
• Johan Bergvall och Oxelösund dance crew uppträder
• Kulturskolan uppträder
• Tal av H.M. Konungen Carl XVI Gustaf, landshövding Beatrice Ask och kommunstyrelsens ordförande i Nyköping Urban Granström

Håll utkik på Nyköpingsguiden för mer detaljer kring tider och platser där du kan hälsa kungaparet välkomna och fira utmed kortegevägarna.