Meny

Kampanjen Vintercyklist drar igång

28 november 2019
Trafik och resor Trafik och resor - Cykling och cykelvägar

Kampanjen Vintercyklist drar igång 3 december med ett uppstartsmöte. Över 100 personer har anmält sig och 14 av dem sponsras med dubbdäck. Under kampanjperioden, till och med 28 februari, ska deltagarna rapportera sina resor och upplevelser i en app. 

Kampanjen Vintercyklist arrangeras av Nyköpings kommun tillsammans med Energikontoret i Mälardalen. Syftet är att få fler invånare att välja cykeln som transportmedel även under vintern.  

- Det är jätteroligt att kampanjen har väckt så stort intresse, säger Labeat ”Labbe” Bickaj, strateg på Samhällsbyggnad i Nyköpings kommun. Jag hoppas att vi har runt 100 personer som cyklar hela vintern och deltar i kampanjen, dels för att det är bra för deras hälsa, dels för att vi får in nyttig information från dem om till exempel vinterväghållningen ur en cyklists perspektiv.

Totalt 14 personer av deltagarna i kampanjen (7 Nyköpingsbor och 7 medarbetare i Nyköpings kommun) sponsras med dubbdäck, lottning avgjorde vilka. De som vann i lottningen har blivit kontaktade via e-post. 

Uppstartsmöte 3:e december

Samtliga anmälda deltagare hälsas varmt välkomna till möte måndag 3 december kl 18.00-19.00 i Stadshuset - samlingsplats på baksidan av Stadshuset, Västra Kvarngatan.

Ta del av mer information om kampanjen.