Meny

Rullarna finalister i tävlingen Drömprojekt 2019

10 juli 2019

I hård konkurrens bland 178 föreningar i Sverige har Ung Krafts ungdomsprojekt ”SlaughterSisters” blivit en av fyra finalister i ATG:s tävling Drömprojekt 2019. Snart får rullskridskoåkarna besök av Peter ”Foppa” Forsberg.

rullare-2-2.jpg

Peter Forsberg kommer med checken på 50 000 kr till "Rullarna" för att göra filmer och intervjuer med dem. Materialet ska användas inför superfinalen i oktober där finalisten har möjlighet att vinna 100 000 kronor till. Svenska folket får avgöra genom röstning på sociala medier vem som får priset. I juryn finns bland annat Peter ”Foppa” Forsberg och Anja Frey, chef på Fryshuset.

Enormt intresse att rulla

– Det är superroligt och intresset är enormt. Under våren har vi haft tre grupper igång med tjejer mellan 6 och 12 år. De kommer hit för att ”rulla” och behöver inte prestera. Vårt fokus ligger inte på magrutor, snarare på att äta kakor och sitta och prata för att finna gemenskap, säger Nenne Thorin Ljung, ansvarig för fritid och projekt på föreningen Ung Kraft.

En del av besökarna är mycket aktiva i föreningslivet, andra har varit föreningslösa men hittat hem till ”rullarna.” Vårens tre grupper blir sex till hösten och får då minst 80 deltagare. Träningen sker i Tekniska divisionens lokaler på Arnö och i Gumshallen. Filosofin är lite annorlunda. Man behöver inte göra som ledarna säger, om man inte vill. Och det finns en kakfilosofi, att varje gång sitta ned och prata.

Lånar ut rullskridskor

– Vi tänker använda pengarna till inköp av fler rullskridskor så vi kan låna ut till alla som vill åka. Men även till ledarutveckling. Det ska inte vara en kostnadsfråga om man kan eller inte. Träningsformen är jättebra och de som åker tänker nog inte på att det är en väldigt fysisk aktivitet. Nu ska vi försöka ta hem finalen men det är supercoola projekt vi tävlar mot så alla förtjänar att vinna, säger Nenne Thorin Ljung.

Motivering ATG

(Aktiebolaget Trav- och Galopp)

SlaughterSisters Rollerskaters är idrotten där de som inte identifierar sig som idrottare kan passa in. Lite drygt ett år gamla SlaughterSisters är föreningen där folk kommer för att må bra, där färgstarka individer kan ta plats och där kakor är en viktig och smarrig ingrediens i den mentala träningen.

Tävlingen instiftades av ATG 2017 för att stötta idrottsföreningar som bidrar till gemenskap och minskat utanförskap.