Meny

Nya matsalen invigs – nu byggs musikrum och skolbibliotek

24 maj 2019
Barn och utbildning

Idag har den nya matsalen på Bryngelstorpskolan invigts med röd matta, ballonger, flaggor och vimplar. På plats fanns politiker, entreprenörer, personal och alla elever. Nu fortsätter ombyggnationen av gamla matsalen till ett musikrum och ett skolbibliotek. 

Den efterlängtade utbyggnaden i form av en ny matsal på Bryngelstorpskolan är nu invigd och klar. På måndag 27 maj kommer eleverna att äta i nya matsalen för första gången. Matsalen har dock stått klar sedan onsdag 22 maj och eleverna har fått besöka matsalen i grupper så att värsta nyfikenheten har stillats. 

- Ja, det var bäst att göra så, skrattar rektor Anna Kapanen Kjellberg. Eleverna har ju följt bygget på väldigt nära håll under lång tid så nyfikenheten har varit mycket stor. Vi vill också att deras första lunch på måndag ska flyta på bra med ny inredning och nya stationer, så det låg också lite pedagogiskt tänk bakom smygbesöken. 

Matsalen invigdes med pompa och ståt och matleverantören Sodexo bjöd på efterrätt. En idélåda har satts upp utanför matsalen så att eleverna får vara med och bestämma vad den nya restaurangen ska heta. 

Bryngelstorpskolan har 330 elever och har varit trångbodd ett bra tag. I den bortre delen av gamla matsalen har det funnits instrument som samsats med matbord och stolar, och i korridoren utanför har det funnits ett provisoriskt bibliotek. 

- Nu ska den gamla matsalen byggas om till ett musikrum och ett skolbibliotek, berättar fastighetsförvaltare Torbjörn Swing. Det kommer även att bli några mindre arbetsrum. Vi påbörjar bygget nu direkt och planen är att det ska vara klart under hösten 2019. 

Den nya matsalen rymmer 182 personer och är 350 kvm stor, mer än dubbelt så stor som gamla matsalen. I matsalen finns även ett nytt konferensutrymme. Entreprenör är Ivarsson Byggnads AB. Det har även byggts ett nytt varuintag på baksidan av skolan där lastbilar och sopbilar nu får bättre plats. 

Här kan du se en kort film om invigningen. Invigning matsalen Bryngelstorpskolan 24 maj 2019.