Meny

Integrationspriser 2020 delades ut

9 juni 2020
Barn och utbildning Omsorg och stöd Kommun och politik

Långbergsskolan, hemtjänsten i Oppeby och kulturtolken Halima Abdi Hassan fick Nyköpings kommuns integrationspriser i år. ”Det är i vardagen som den riktiga integrationen blir till”, sa Torbjörn Olsson (C), ordförande i Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden.

Vinnarna av Nyköpings kommuns Integrationspris 2020

Tre priser delas ut till de som visat gott exempel på arbete för mångfald och integration.
– För att få ut det bästa av hela gruppen ser jag till att vi har en mixad arbetsplats, olika etnicitet, kön och åldrar, säger Lise-Lotte Råstam (uppe till vänster), enhetschef på Oppeby hemtjänst och den som tog emot priset.

Malin Thunström, rektor på Långbergsskolan hade med sig eleven Siham Omar, 5D, (nere till höger) när hon tog emot priset. Hon betonade att integrationsarbetet på skolan pågått under många år och att personalen tillsammans gjort ett stort arbete.
– Långbergsskolan speglar samhället. Alla är välkomna.

Pristagaren och kulturtolken Halima Abdi Hassan (nere till vänster) möttes upp av sin arbetsgrupp utanför Stadshuset och fick motiveringen uppläst: ”Det kan inte nog upprepas vilken stor betydelse det har för oss som arbetar på familjecentralen att ha en kollega att kunna ställa alla svåra och tokiga frågor till. Flera av verksamheterna på familjecentralen möter idag personer som vi vet inte hade hittat till oss med sina ärenden om inte Halima funnits här.”

Pristagarna fick ta emot sina diplom på tisdagen i Stadshuset. Läs mer om pristagarna och hela motiveringarna i länken.