Meny

Höstens Bo i Nyköping-kampanj

27 september 2019
Bo, bygga och miljö Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra Bo, bygga och miljö Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra

På måndag, 30 september, startar höstens Bo i Nyköping-kampanj. Stressade stockholmare kan vila ögonen på vackra bilder från Nyköping.

Foto: Anna Malm

De svartvita fotografierna kommer att synas som stora affischer i Stockholms t-bana och som mindre skyltar i fönstren på pendeltåg fram till 13 oktober. Bilderna är tagna av David Magnusson. De visar ungdomar från Nyköping vid Örstigsnäs strand och Kovik.

Barnfamiljer är största målgruppen

Målet med Bo i Nyköping-kampanjen är att öka kännedomen om Nyköping som en tänkbar stad att flytta till. Övergripande handlar det om att bidra till ökad inflyttning i staden. Den största målgruppen för kampanjen är barnfamiljer som vill få mer tid och pengar över. Kontrasten är stor mellan de vackra Nyköpingsbilderna och stressen i t-banan.

 – Nyköping erbjuder ett mindre kostsamt boende, kortare resvägar och en lugnare vardag. Det vill vi förmedla med bilderna, berättar Anna Nilheimer, kommunikationschef i Nyköpings kommun.

Under två veckor på våren och två veckor på hösten lyser kampanjen upp Stockholms tunnelbana och genererar mejl, telefonsamtal och besök i Nyköping. I samband med kampanjen i april erbjöds de som var nyfikna på Nyköping att komma på en guidad rundtur och 45 personer deltog på rundvandring och båttur. Sedan kampanjen startade 2003 har Nyköping gjort sig känt hos stockholmare.

– Vi gör regelbundna undersökningar som visar hur stor kännedomen om Nyköping är i Stockholms län, säger Anna Nilheimer.

Personlig kontakt

En annan del av framgångskonceptet är den personliga kontakten – den som vill veta mer om Nyköping uppmanas att ringa Kristina. Till vardags är Kristina chef på kommunservice i Stadshuset. Varje gång bilderna visas i t-banan ringer det flera personer.

– Jag tar varje samtal personligen, även helger och kvällar. Ofta frågar folk om bostäder och pendling, säger Kristina.

Förra året valde 2 823 personer att flytta till Nyköping och kommunen växte med 544 invånare netto.  

För mer information om kampanjen kontakta:

Anna Nilheimer
Kommunikationschef
Nyköpings kommun
Tfn 0155-45 73 28

Besök även webbplatsen www.boinykoping.nu