Meny

Hjorten blir ersättningslokal för Fjärilens förskola

21 februari 2020
Barn och utbildning Kommun och politik Barn och utbildning Kommun och politik

Hjorten på Träffen är den lokal som kommer att användas som ersättningslokal på kort sikt för förskolan Fjärilen med start måndag 24 februari.

Lokalen delas upp i mindre rum med hjälp av flyttbara skärmar från Rosvalla och förses under helgen med den typ av utrustning som behövs på en förskola. Barnen kan använda Träffens lekplats för utevistelser och den stängslas nu in för att öka säkerheten inom området. 

Alla berörda vårdnadshavare får praktisk information via e-post under dagen idag. I helgen jobbar medarbetare med att transportera saker till Hjorten och ställer i ordning lokalerna inför en fungerande verksamhet på måndag morgon.

- Vi har i princip fått ihop allt material vi behöver i form av skötbord, möbler, pedagogiskt material, m.m. Uppslutningen och samarbetet inom verksamheten och kommunen har varit fantastiskt, säger skolchef för förskolan Ewa Björnfoth.

Det här händer under vecka 9 och 10

Förskolan uppmanar fortsättningsvis de föräldrar som kan stanna hemma med sina barn, att göra det när de kan nästa vecka. Öppna förskolan i Brandkärr håller öppet som vanligt och välkomnar alla familjer under hela vecka 9. Förskolans bägge förskolebussar kommer att vara tillgängliga för Fjärilens barn från och med måndag

- Från och med vecka 10 får vi utöver Hjorten tillgång till lokaler på Brandkärrsskolan, vilket innebär att vi kan fortsätta arbeta i mindre grupper igen, som vi brukar. Vi försöker planera för att allt ska vara så likt som möjligt för barnen och personalen och att inte splittra verksamheten för mycket geografiskt, säger Ewa Björnfoth.

Långsiktig lösning med paviljonger

Den långsiktiga lösningen för förskolan handlar om att placera paviljonger i Träffen-området. Kommunfastigheter arbetar intensivt med det praktiska för att få allt på plats, ett arbete som kan ta några månader men förhoppningsvis gå något snabbare. Paviljongerna kommer att stå kvar till den nya förskolan vid Träffen är helt klar i slutet av 2021.

Vårdnadshavare som har frågor kan vända sig till förskolans rektor Jenny Eriksson eller Kommunservice i Brandkärr.

Bokningar på Hjorten

Lokalbokningen kommer att kontakta alla som har en bokning på Hjorten för att försöka hitta en ersättningslokal under tiden förskolan använder Hjorten.

Tidigare information

Läs mer i tidigare nyhet om branden