Meny

Har du använt våra e-tjänster?

4 oktober 2019
Barn och utbildning Omsorg och stöd Bo, bygga och miljö Trafik och resor Näringsliv och arbete

Via vår webbplats kan du använda e-tjänster för att bland annat lämna en synpunkt på kommunens verksamheter, ansöka om skolskjuts eller bygglov. Med e-tjänster kan du uträtta dina ärenden när du vill, oavsett tid på dygnet. 

Nyköpings kommuns e-tjänster är populära. Sedan förra året har användningen ökat med 70 procent.  

- E-tjänsterna har blivit mer kända bland medborgare och företagare. Allt fler ser nyttan med de digitala tjänsterna. Med e-tjänsterna får medborgarna hjälp snabbare och det blir kortare handläggningstider, säger Daniel Damperud, e-tjänstesamordnare på IT-avdelningen.

De populäraste e-tjänsterna är ansökan om skolskjuts, bokning av studie- och yrkesvägledning hos Campus Nyköping, bygglov och felanmälan av gator, belysning, parker och natur. Just bygglov är en av e-tjänsterna som utvecklats och nu kan alla ärenden genom hela bygglovsprocessen skötas digitalt.

- Vi fortsätter att utveckla fler e-tjänster och en portal, ”Mina sidor”, där medborgare lättare ska kunna följa sina ärenden som de har med kommunen, säger Daniel Damperud.

E-tjänsten Synpunkten har fått ett nytt utseende. Där kan du lämna synpunkter, klagomål eller beröm, på verksamheter inom kommunen.

Har du förslag och synpunkter på våra e-tjänster?

Om du har förslag på nya e-tjänster eller synpunkter på de som redan finns kontakta oss gärna. 

Besök våra e-tjänster.