Meny

Gymnasiet och vuxenutbildningen går över till distansundervisning

17 mars 2020
Barn och utbildning Kommun och politik

Nyköpings gymnasium och Campus Nyköping ställer in undervisningen på plats från och med onsdag 18 mars och förbereder för distans- och fjärrundervisning från och med nästa vecka.

Elever på Nyköpings gymnasium har fått information via e-post om den snabba förändringen och får redan tisdag 17 mars med sig hemuppgifter för resten av veckan. Personalen jobbar nu med att förbereda organisationen för att kunna bedriva undervisning på distans tillsvidare, något som kommer att ställa stora krav både på lärare och elever.

På en pressträff under tisdagen medverkade Peter Ekedahl, tf skolchef för gymnasiet, Mats Pettersson, kommundirektör, och Ros-Mari Gärdin, chef för vuxenutbildningen i Nyköpings kommun.

- Vi har större delen av personalstyrkan på plats här på gymnasiet, och vi jobbar redan i dag med Google Classroom. Vi känner oss trygga med att kunna sköta större delen av undervisningen på distans, men behöver titta på hur vi löser det för elever med särskilda behov, säger Peter Ekedahl.

Läs mer om vad det innebär för gymnasiet på deras webbplats.

Campus Nyköping väl förberedda för distansundervisning

Den undervisningen som i dag sker på plats på Campus Nyköping går nu över till distansundervisning. Detta gäller för studerande inom komvux, Svenska för invandrare (SFI), Yrkeshögskolan, högskolan och kommunala aktivitetsansvaret, och gäller från och med onsdagen den 18 mars. Även studie- och yrkesvägledning sker på distans från och med 18 mars. Ordinarie distansutbildningar pågår som vanligt men Lärvux ställer tills vidare in all undervisning.

- Vi arbetar redan i stor utsträckning med distansundervisning via vår lärplattform Moodle, och känner oss väl rustade för att klara av situationen, säger Ros-Mari Gärdin, verksamhetschef på Campus Nyköping.

Studerande inom respektive verksamhet kommer att få information från sin lärare och rektor om hur distansstudierna ska genomföras. Uppdaterad information finns på vår hemsida campusnykoping.se, under respektive verksamhet.