Meny

Gymnasieskolorna i Nyköping håller fast vid 2 gäster per student vid utspring

4 juni 2021

Även om de regionala restriktionerna har tagits bort och att regeringen presenterat nya lättnader kring evenemang utomhus, blir det svårt att öka antalet gäster per student vid utspringet.

- Enligt de riktlinjer som finns blir det svårt att hålla restriktionerna om avstånd och antal personer samlade om vi tillåter tre gäster per student. Vi har några klasser där det är uppåt 30 elever som ska springa ut och tillsammans med lite personal så hamnar vi långt över de 100 personer som är satt som gräns, förklarar Peter Ekedahl, rektor Nyköpings gymnasium.

Gymnasieskolorna i Nyköping är överens om att behålla 2 gäster per student och beslutet är samverkat i möten torsdag eftermiddag.

- Samverkansmötena vi har inför studentfirandet varje år handlar till stor del om att vi vill ge alla studenter ett sådant rättvist firande som möjligt. Alla gymnasieskolor har olika förutsättningar kring lokaler, utomhusmiljö, antal studenter att fira av och så vidare, så det finns alltid skillnader, men utspringet är en aktivitet vi alla har gemensamt – och där kan vi göra lika. Vilket känns extra viktigt nu under pandemin, säger Lisa Olofsson, Realgymnasiet.