Meny

Tre företagare: Därför investerar vi i Nyköping

27 november 2019
Näringsliv och arbete

Under årets sista företagslunch fick deltagarna inblick i varför några företagare valt att driva sina verksamheter just i Nyköping.

Näringslivslunchen har under hösten hållits i Nyköpingshus och lockat en mängd lokala företagare. Så även denna onsdag. Föreläsarna denna gång har sina verksamheter inom fastigheter, IT samt gruppboenden.

100 nya jobb

Peter Rinman är etableringsansvarig för Mo Gård i Nyköping, där fyra nya gruppboenden enligt LSS kommer att leda till 24 platser och närmare 100 nya jobb i kommunen.

– Samarbetet med kommuner vi etablerar oss i är jätteviktigt, att de ser det som är viktigt för vår verksamhet. I Nyköping kan vi vara med och forma innehållet i lokala utbildningar för att säkra behovet av personal, sa han.

Snabbt växande

Andreas Claesson är platschef på Consid, ett av landets snabbast växande IT-bolag. Sedan starten i maj har de gått från 0 till 20 anställda i Nyköping och tänker fortsätta växa här.

– Nyköping är en intressant tillväxtstad som ligger strategiskt mellan storstadsregionerna Stockholm-Norrköping-Linköping. Jag hoppas på både höghastighetsjärnvägen och fler större bolag som etablerar sig här, sa han till lunchdeltagarna.

Andreas Claesson såg också mycket positivt på att de kan vara med och styra innehållet i lokala utbildningar till exempel inom systemutveckling, ett område som behöver en mängd nya anställda inom den närmaste tiden.

Investerar miljardbelopp

Johanna Åndberg, affärsenhetschef på Klövern, berättade om bolagets planer för Västra kajen där de räknar med att investera 1,5 miljarder de närmaste åren i bostäder och andra lokaler. 

– För oss är Nyköping helt rätt att vara i. Kommunen växer, stan mår bra, företagen mår bra. Vi har fullt förtroende för att Nyköping kommer att utvecklas starkt.

Nyköpings kommuns Näringslivsenhet bjuder regelbundet in till luncher där aktuella frågor ventileras. Du som är företagare kan ta del av aktuell information från kommunen, inspireras av talare och nätverka med andra företagare.

Anmäl dig gärna till näringslivets nyhetsbrev i denna länk.