Meny

En ny liten turistbyrå

28 oktober 2020
Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra

En ny plats för inspiration och information om vad som händer i Nyköping finns nu i entrén på Rosvalla. Det är en minituristbyrå speciellt framtagen för att väcka intresse till att ta reda på mer och också ge tips på vad du kan göra under en dag i Nyköping.

 
 
– Vi vill att fler Nyköpingsbor och besökare ska upptäcka Nyköping, berättar Maria Säfverblad, turistkoordinator, Nyköpings turism. Därför satsar vi nu på platser med inspiration och information på vad du kan se och göra, äta och bo. 
 
Satsningen bygger på att använda platser där det finns många besökare. Det kan vara besöksmål eller shoppingområden. Idag är inte den traditionella bemannade Turistbyrån den plats turister besöker först för att få tips.
 
– Rosvalla och Skavsta flygplats är de platser som är först ut med att få minituristbyråer, säger Maria. Platserna ska fungera som ett komplement till Turistbyrån på Stora Torget och syfte är att fler ska upptäcka och använda sig av våra digitala kanaler nykopingsguiden.se och Nyköpingsguiden på Instagram och Facebook. 
 
För mer information kontakta Nyköping Turism:
turism@nykoping.se eller ring 0155-24 82 00
eller besök webbplatsen för all bra och intressant information om Nyköping: www.nykopingsguiden.se