Var med och uppmärksamma Earth Hour 2019

19 mars 2019
Kommun och politik

Lördagen 30 mars kl 20:30–21:30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation! Årets tema är ”Connect2Earth – För att du och planeten hör ihop, med fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem, planeten.

Nyköpings kommun är med och deltar i manifestationen genom att släcka ner Stadshuset, Rådhuset, Östra skolan, Vattentornet och delar av Rosvalla. Vi uppmuntrar företag och verksamheter att också vara med och släcka lyset.

Alla kan vara med! 

Var med och visa att du värnar om jordens resurser! Släck lyset kl 20:30 – 21:30 lördagen 30 mars. Genom att släcka lyset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till värdens beslutfattare om att agera i klimatfrågan. 

Det finns inga formella kriterier för att medverka – det är upp till var och en vad man vill göra. Det är ett tillfälle för dagens samhälle att stanna upp och reflektera över hur mycket resurser vi använder och hur vi lever våra liv. Earth Hour är en påminnelse om detta! 

Förskolor och skolor 

Världsnaturfonden WWF engagerar varje år förskolor och skolor i Earth Hour. På deras webbplats kan lärare hämta inspirationsmaterial, fakta och övningar för undervisning kring temat klimat med fokus på Earth Hour. Läs mer och anmäl din skola.

Mer information