Meny

E-tjänster i Schoolsoft förenklar för vårdnadshavare

26 mars 2021
Barn och utbildning Barn och utbildning

Måndag 29 mars öppnar e-tjänster i Schoolsoft för dig som är vårdnadshavare med barn i förskolan eller på fritids.

Schoolsofts e-tjänster gäller för vårdnadshavare inom både förskola och fritids. Grundskola och fritids har haft tillgång till Schoolsoft via webb och app sedan januari, men nu öppnar alltså flera funktioner som e-tjänster.  

E-tjänsterna finns redan idag. Det nya är att de är samlade på ett och samma ställe - i det nya webbaserade systemet Schoolsoft. (klicka på länken för mer information om Schoolsoft)

Allt eftersom de nya e-tjänserna blir tillgängliga så uppdateras länkar och information på kommunens webbsida. Informationsbrev är skickat till vårdnadshavare inom förskolan och fritids. 

I e-tjänsten kommer du att kunna:

  • ansöka om plats till förskola eller fritids samt se status för ansökan
  • se dina placeringar
  • registera och ändra inkomst
  • ändra dina kontaktuppgifter
  • registera eller ändra schema

Du som är vårdnadshavare - Det är viktigt att du:

  • Loggar in i e-tjänsten och kontrollera dina uppgifter samt lägger in korrekt e-post och mobilnummer.
  • Loggar in e-tjänsten och lägger in aktuella inkomstuppgifter eller accepterar maxtaxa – Om vi inte har dina aktuella inkomstuppgifter riskerar du att få avgifter i efterhand.

Inlogg till e-tjänsten (OBS! Öppnar måndag 29 mars) 

Här hittar du mer information om inkomstuppgift för dig som har barn inom förskola och/eller fritids.

Du loggar in i e-tjänsten med BankID. Har du inte BankID ber vi dig i första hand kontakta din bank för att ordna ett Bank ID. Om du av någon anledning inte kan ha ett Bank ID ber vi dig kontakta buk.ikt@nykoping.se så hjälper vi dig med användarnamn och lösenord.

Schoolsoft i förskolan

Medarbetare inom förskolan kommer att börja använda Schoolsoft i verksamheten från den 26 april, men redan från 29 mars har du som vårdnadshavare tillgång till Schoolsoft. Detta för att kunna kontrollera sina kontaktuppgifter, lämna aktuella inkomstuppgifter samt lägga in schema. 

Registrera och/eller ändra schema

Från den 13 april 2021 ska du som vårdnadshavare inom förskolan lägga in ditt barns schema via Schoolsofts e-tjänst. Du lägger in schema för perioden 26/4 - 30/6. 

Även du som är vårdnadshavare till barn på fritids kan från och med den 13 april registera och/eller ändra schema via e-tjänsten.