Dags för PRAO, registrera ditt företag för att ta emot elever.

16 februari 2023
Barn och utbildning Företag och näringsliv Jobb och arbetsmarknad Barn och utbildning Företag och näringsliv Barn och utbildning - Grundskola Barn och utbildning - Praktik i skolan Jobb och arbetsmarknad

Nu är det snart dags för PRAO för årskurs 8. Du som arbetsgivare kan nu registrera dig för att ta emot elever i vår digitala praktikplattform.

Genom att ta emot PRAO-elever så erbjuds du en fantastisk möjlighet att möta blivande medarbetare, kollegor och beslutsfattare. Att ta emot PRAO-elever är ett sätt att stärka det egna varumärket. Dagens unga är framtidens kunder och beslutsfattare. En praktikant idag kan vara en framtida medarbetare.

Vårens prao genomförs vecka 13, 14, 17, 18 och 19

Registrera ditt företag

Du som arbetsgivare eller arbetsställe kan redan idag gå in och anmäla dig för att ta emot en eller flera prao- och praktikelever.

Registrera dig här

Projekt "Digital plattform"

Precis som under höstens prao- och praktikperiod testar Nyköpings kommun den digital plattformen för administration och samordning av platserna. Syftet med plattformen är bland annat att minska administrationen, ge bättre matchning mellan praktikplats och elev, samt stärka kompetensförsörjningsprocessen för arbetsgivare i Nyköpings kommun.

Arbetet med att digitalisera anmälning av praktikplats och matchning av plats med elev är ett pilotprojekt där Nyköpings högstadium och Vittra Kungshagen ingår. Läs mer om projektet här.

Du som ska göra prao

Du som elev eller vårdnadshavare till en elev i årskurs 8 på Nyköpings högstadium eller Vittra Kungshagen får information om prao och plattformen av skolan.