Dags att söka feriepraktik till sommaren

11 mars 2019
Näringsliv och arbete Näringsliv och arbete - Jobba i Nyköping

Nyköpings kommun erbjuder feriepraktik till ungdomar i årskurs 9 och gymnasiets årskurs 1 och 2. Praktikplatserna finns i första hand inom kommunens verksamheter, exempelvis inom äldre- & handikappomsorgen, förskolan och parkskötseln, men även inom föreningar. 

Nu är det dags att söka din plats för feriepraktik i sommar. Webbansökan öppnar 11 mars och stänger 29 mars.

Vem kan ansöka om feriepraktik?
Feriepraktik kan sökas av dig som går i årskurs 9 eller gymnasium årskurs 1 och 2. Elever i årskurs 9, gymnasiets Vård- och omsorgsprogram samt Språkintroduktion prioriteras, i övrigt erbjuds praktik i första hand till de som inte haft en feriepraktikplats tidigare. Asylsökande elever måste ha fått "AT-UND" (bevis om att man är undantagen från skyldigheten att ha arbetsplatstillstånd) och därefter ett samordningsnummer. Du ska vara folkbokförd i Nyköpings kommun.

I år erbjuder vi 300 platser och eftersom vi inte kan erbjuda alla en plats är det viktigt att du även söker andra sommarjobb.

Vad får du jobba med?
Praktikplatserna ska vara något av ”det lilla extra” på arbetsplatserna, sådant som kanske inte blir gjort annars. Ett exempel är att ge kvalitetstid till äldre och funktionsnedsatta, eller att hålla gator och torg rena från skräp.

Mer information
Du som ska söka praktikplats hittar all information om feriepraktiken här.
Där hittar du hur du ansöker samt kontaktpersoner för frågor.