Dags att anmäla klassen till bussdesigntävlingen

19 februari 2024

Nu drar årets bussdesigntävling igång. Anmäl klassen i åk 4–6 senast 15 mars. Årets tema handlar om hållbarhet och att du som väljer bussen gör en hjälteinsats för vårt klimat.

Att få designa en egen buss är ett sätt att få göra sin röst hörd och att få synas i det offentliga rummet. Det är en av anledningarna till att bussdesigntävlingen är ett återkommande inslag för elever i åk 4–6 i Nyköpings kommun. Förhoppningen är också att tävlingen och den unika bussen ska uppmuntra till resor med kollektivtrafiken. 

Årets tema

Temat skiftar från år till år men har ofta koppling till framtiden och att resa tillsammans. Årets tema är "Hållbara resor med omtanke - kollektivtrafiken som superhjälte för miljön". Genom att välja bussen gör du en hjälteinsats för vårt klimat. När du tar bussen kommer din resa att stå för fyra gånger så lite koldioxidutsläpp jämfört med en bilist som gör samma resa. Vår kollektivtrafik i Sörmland drivs också uteslutande av fossilfria bränslen.

Sista anmälan är 15 mars

Alla kommunens grundskolor (privata och kommunala) har bjudits in att delta via ett e-postutskick. I utskicket bifogades även instruktion och material till tävlingen. Lärare skickar in klassens bidrag senast 15 mars 2024 till:

Fanny Klingfeldt, Samhällsbetalda resor, Samhällsbyggnad

Nyköpings kommun

611 83 Nyköping

Det går också bra att lämna dem till Fanny i Stadshuset. Mejla och stäm av innan: fanny.klingfeldt@nykoping.se

Vinnarbidraget kommer synas på en stadsbuss till sommaren 2024.

Läs mer om tävlingen och se tidigare års vinnare: https://nykoping.se/trafik--resor/buss-flyg-och-tag/bussdesigntavling