Meny

Cykeldag på Stora Torget 21 september

16 september 2019

Vill du prova en lådcykel eller elcykel? Behöver du besikta din cykel? Kanske är du nyfiken på hur en MTB-cykel fungerar? Kom till Stora Torget på lördag 21 september kl 11-14 då vi uppmärksammar Europeiska Trafikantvecken. 

En rad aktörer finns på plats och du är välkommen som både ovan och van cyklist i stan. 

Snabb besikta cykeln hos Silverhojen

Silverhojen erbjuder en mindre variant av pop-up cykelkök för en enklare besiktning, Jacks Cykel har med sig lådcykel och CK Danion visar upp MTB-cyklar. Barn kan också testa på balanscykel. Representanter från Nyköpings kommun finns på plats och berättar om satsningar som görs på cykeltrafiken i stan, till exempel det nyligen invigda cykelstråket längs med Fruängsgatan. 

Cykla och gå – må bättre och lev längre

Att gå och cykla medför en mängd olika fördelar, inte bara för hälsan. Visste du att cyklister lever i genomsnitt två år längre än de som inte cyklar, och har 15 % färre sjukskrivningsdagar*? Gångtrafikanter och cyklister tar dessutom mycket mindre utrymme i det offentliga rummet, i förhållande till bilar. 

Cykeldagen är en del av den Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) 16-22 september är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. 

*CTC: Safety in Numbers. Halving the risks of cycling. https:// bit.ly/2EUEh86