Badbussen ger sommarjobb och får nya stopp

16 maj 2023
Barn och utbildning Trafik och resor Kommun och politik Uppleva och göra Jobb och arbetsmarknad Barn och utbildning Trafik och resor Kommun och politik Uppleva och göra Jobb och arbetsmarknad

Sommarens badbuss åker till några av de populäraste badställena i området som Strandstuviken och Jogersö. Nytt för i år är att Stendörren ingår i turlistan.

– Vi hoppas och tror att Stendörren ska locka och vara givande eftersom det finns mycket att ta del av. Förutom att bada, går det till exempel att besöka utställningen om Östersjön vid Naturrum eller prova på håvning med naturvägledarna säger Benjamin Moradimansour, samordningsansvarig på Ung Arena.
 
Badbussens hållsplatser har även fått lite finjusteringar i år. Bussen stannar vid Grönsaksvägen än bara vid Arnöleden för att fler vuxna och barn som bor längre in på Arnö lättare ska kunna åka med.
 

Ung Arena arrangerar

Det är den kommunala fritidsverksamheten Ung Arens som arrangerar Badbussen. Likt tidigare år anställer vi flera ungdomsledare i samverkan med Räddning och säkerhet och kommunens feriepraktikanter. Ungdomsledarna kommer att finnas på plats och hitta på aktiviteter för de som vill.
 
Ung Arena har också nyligen anställt unga ambassadörer från högstadiet och gymnasiet i Nyköping. Ambassadörerna har valts utifrån olika skolor, bostadsområden, ålder, kön och intresse. Detta för att få så stor spridning som möjligt på ungdomarna. Ambassadörerna får utbildning och kommer att arbeta med olika aktiviteter som till exempel följa med till badplatserna. 
 
– Vi hoppas att genom aktiviteter och trygga profiler skapa förutsättningar för fler att hitta goda relationer, meningsfullhet och gemenskap. Att både vuxna och barn får möjlighet att lära känna varandra och på så vis kan fler från olika områden träffas och göra saker ihop, säger Benjamin. 
 

Busstider

Bussen går från 12 juni till 18 augusti på måndagar, onsdagar och fredagar till Strandstuviken, Stendörren och Jogersö. Bussen är helt kostnadsfri att åka med, men alla passagerare behöver boka plats via SMS.
 
 

Kontakt

Benjamin Moradimansour, samordningsansvarig på Ung Arena
Tfn 073-412 16 05
 
Saliba Yonan, Arbetsledare på Ung Arena 
Tfn 070-896 77 94
 
 

Flera gratis sommarlovsaktiviteter för alla unga

Att åka med Badbussen till stranden är en av alla olika sommarlovsaktiviteter som finns att göra för unga i sommar. 

– I år kommer 22 olika föreningar anordna många sommarlovsaktiviteter och 14 av aktiviteterna kommer att vara kostnadsfria. Några exempel på föreningar som kommer hålla i kostnadsfria aktiviteter är Teater Sörmland, Hargs BK, Nyköpings Frisksportsklubb, Sportfiskarna och Studiefrämjandet Sörmland, säger Wilma Bränderson, föreningskonsulent på Nyköpings Arenor.
 
Många ideella föreningar söker om sommarlovsbidrag och det som prioriteras är kostnadsfria aktiviteter och aktiviteter som är i flera dagar.
 
Se alla aktiviteter på nykopingsguiden.se/sommarlov