Årets stipendiater utsedda

26 februari 2019
Barn och utbildning Uppleva och göra

Här presenteras 2018 års stipendiater inom Nyköpings Kommuns stipendier inom kultur-, idrotts- och föreningslivet. Stipendiaterna hyllas på Bomässan på Rosvalla den 16 mars där prisceremonin hålls kl 14.15.

Alla är nominerade av nyköpingsbor och idrottspriset är även framröstat av nyköpingsbor. 

Gert Fredriksson stipendiet:

  • Rebecka Gustafsson Lönnroth

Motivering: Styrelsen för Nyköpings Kanotklubb har utifrån de kriterier som Gert Fredriksson själv ansåg skulle ha betydelse för utnämningen av stipendiater nämligen resultat och meriter, föreslagit att till Rebecka Gustafsson Lönnroth utdela 6 500 kronor ur Gert Fredrikssons stipendiefond

Näsby BKs fotbollsstipendium: 

Tilldelas unga fotbollsspelare som på ett talangfullt och ambitiöst sätt ägnat sig åt fotboll och visat ett gott kamratskap såväl på, som utanför fotbollsplanen.

  • Emma Holm

Motivering: Emma Holm, försvarsspelare i IK Tun, är född 2003 men har under hösten, spelat väldigt moget mot lag där hon mer eller mindre varje helg ställdes mot någon riktigt rutinerad och vass anfallsspelare. Holm agerade redan förra säsongen som en seniorspelare

Uppmuntringsstipendier

Avsedda att utgöra stöd till utveckling och vidareutbildning inom kulturella områden.

  • Love Rasmussen

Motivering: Love är en mångsidig musiker som sjunger, spelar slagverk, kontrabas och ukulele samt dansar och spelar teater i många olika sammanhang. Love går på kulturskolan,  är aktiv i Gästabudet och Nymos och han uppmuntras härmed till fortsatt utveckling inom musiken och scenkonsten.

  • Emelie Sandberg

Motivering: Emelie tar i juni studenten från Estetiska programmet- Musik på Nyköpings gymnasium. Hon har utvecklats enormt inom sång och musik och älskar numera att stå på scen samt uppträda för publik. Hon uppmuntras härmed att fortsätta med kultur efter studenten.

Eldsjälsstipendier
En belöning för förtjänstfulla ideella insatser i föreningslivet

  • Lena Karlsson

Motivering: Lena är en stor eldsjäl i IK Tun Enstaberga  - Lena tvättar fotbollströjor, bakar, säljer lotter, är bingoutropare, ordnar tipspromenader och Julmarknader, och mycket mer. Hennes optimism och glädje ger energi till alla i omkring henne.

  • Jan-Erik ”Kula” Johansson

Motivering: I 50 års tid har Jan-Erik varit engagerad i Nyköpings Kanotklubb. Verksam i styrelsen, varit ungdomstränare och lagledare.  Jan-Erik har ett stort hjärta, och är en stor bidragande anledning till den oerhört fina gemenskap och klubbkänsla som genom alla år funnits i Nyköpings Kanotklubb. 

Kulturstipendiet

En belöning för gjorda insatser inom kulturella områden

  • Lars Borg

Motivering: Lars har under decennier varit en av Nyköpings hårdast arbetande kulturpersonligheter. Förutom sin musiklärargärning har han en drivande roll i Nyköpings Lokalrevy. Han har också under årens lopp uppträtt på oräkneliga scener runt om i Sverige och utomlands. Lars uppvisar en stor bredd i sitt musicerande och kan spela de flesta genrer med mycket stor trovärdighet och passion. 

2018 års idrottsprestation 
Individuell prestation

  • Rebecka Gustafsson Lönnroth

Motivering: Rebecka, endast 17 år, har vunnit SM i alla sträckor i kanot (K1) och tillsammans med klubbkompisen Malin även vunnit alla sträckor i K2. Totalt 11 SM-guld under 2018. Rebecca är uttagen till juniorlandslaget och tävlade under året i sex olika länder. 

Lagprestation

  • Cheerlegacy Goldenjays

Motivering: Genom hårt arbete, fantastisk sammanhållning och ett gott ledarskap så lyckades Goldenjays att kamma hem guldet i en internationell tävling  – Nordic All Level Championship – och detta efter bara 3 månaders träning.