Årets Landsbygdsforum är genomfört

4 maj 2023
Företag och näringsliv

Cirkulär ekonomi, innovation och livsmedelsförsörjning stod på agendan när Nyköpings kommun arrangerade Landsbygdsforum under den nationella Landsbygdsveckan.

Igår genomfördes årets Landsbygdsforum under en heldag på Öster Malma. Temat i år var cirkulär ekonomi, innovation och livsmedelsförsörjning.

Flera uppskattade talare var på plats för att dela med sig av intressanta föredrag. Bland annat berättade Mats Sjöstedt från Hornuddens Trädgård om andelsodling och social hållbarhet. Björn Oliviusson som driver Svensk Aquaponik berättade om möjligheterna för svensk livsmedelsproduktion och hur vi kan skapa nya klimatvänliga produkter genom att använda akvaponisk teknik.

Ekodistrikt Sörmland presenterades av Sofi Gerber och Jostein Hertwig från Beras International och Sofie Sandvik från Region Sörmland inspirerade med ett föredrag om arbetet och utvecklingen av Modda Sörmland, ett digifysiskt science center.

- Det blev verkligen en bra blandning av föredrag i programmet som andades framtid och stora möjligheter för vår region, säger Harriet Nilsson, projektledare på division Näringsliv, Kultur & Fritid i Nyköpings kommun.

En del av Landsbygdsveckan

Landsbygdsforum är en del av den nationella Landsbygdsveckan 2023 som är ett gemensamt initiativ från SLU, Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket. Läs mer om Landsbygdsveckan här.