Ansökningsperioden till gymnasiet startar 1 februari 2019

10 januari 2019
Barn och utbildning

Gymnasiewebben öppnar för ansökan till gymnasiet inför hösten den 1 februari. Du kan logga in och göra din ansökan fram till och med den 15 februari.

Hur vet jag vad jag ska söka?

Du som idag går i 9:an på grundskolan kommer att få mycket information om gymnasievalet via skolan. Tveka inte att kontakta din studie- och yrkesvägledare om du har frågor. De kan hjälpa dig med dina funderingar om yrkesval och utbildningsvägar och med allt som har att göra med din ansökan.

Är du intresserad av att läsa mer om utbildning på en specifik gymnasieskola i Nyköpingsregionen kan du gå in på respektive gymnasieskolas hemsida.

Under vintern och våren har de flesta gymnasieskolor öppet hus eller informationskvällar vid ett eller flera tillfällen. Du kan då passa på att besöka skolorna och få information från lärare och elever. För datum, se respektive skolas hemsida där du också hittar adress och kontaktuppgifter till skolan.

Är du intresserad av att gå en utbildning på en skola i en annan kommun/region kan du hitta mer information via respektive kommuns/friskolas hemsida.

Du hittar gymnasiewebben och kan läsa mer om gymnasievalet på webbsidan Mitt gymnasieval.