Anna Nilheimer till kommunikationsavdelningen

3 december 2018
Kommun och politik

Nu är det klart vem som blir ny kommunikationschef i Nyköpings kommun. Anna Nilheimer heter hon och kommer närmast från Research Institutes of Sweden, Sveriges statliga forskningskoncern där hon är chef för kommunikationsavdelningen. 

Anna Nilheimer.png

Anna Nilheimer tillträder tjänsten den 4 mars.

- Nyköping är en framåt kommun med ett starkt varumärke och många spännande, stora frågor på agendan, inte minst Ostlänken och jag ser också fram emot att få komma tillbaka till de viktiga, vardagsnära frågorna i människors liv, säger Anna Nilheimer.

I hennes bakgrund finns även tjänsten som enhetschef för kommunikationsstöd och PR vid kommunikationsavdelningen på SCB, Statistiska centralbyrån och som kommunikationschef vid Telgekoncernen i Södertälje.

I Nyköping tar Anna Nilheimer över ansvaret för kommunikationsavdelningen efter Palaemona Mörner som går i pension. På avdelningen finns många av kommunens kommunikatörer, Kommunservice i Stadshuset och i Brandkärr samt enheten för webb och grafisk form.

- Jag ser fram emot att välkomna Anna till kommunens centrala ledning. Hennes breda erfarenhet från både offentlig och privat sektor och många år som chef borgar för att vi kan fortsätta vårt framgångsrika arbete med kommunikation i Nyköpings kommun, säger Erik Carlgren, kommundirektör.