Meny

Nyköpings bästa hemmaturistare utsedda

19 september 2019

Nyköpings Turistbyrå har under sommaren uppmanat alla Nyköpingsbor att ta sig an den nya semestertrenden – att stanna kvar på hemmaplan. 100 sätt att uppleva i Nyköping har spridits och många har antagit utmaningen att turista hemma på sin sommarsemester. Nu är de bästa hemma-turistarna utsedda.

En lista på 100 aktiviteter och platser att besöka fanns att hämta i sommar på Turistbyrån och på webbplatsen www.nykopingsguiden.se/100

Många Nyköpingsbor hakade på och bockade av många av aktiviteterna på listan. En grupp ungdomar från Ung Kraft genomförde 86 aktiviteter av 100 på fyra dagar! 

Nu är ett 20-tal Nyköpinsgbor utvalda som Nyköpings bästa hemmaturistare. Äran, diplom, hotellfrukost på Hotell Kompaniet, badbiljetter till Hjortensbergsbadet och inträde till Palstorpshage delas nu ut till några av vinnarna.

– Vi gjorde detta som en kul grej och för att uppmärksamma att det finns så otroligt mycket att se och göra i Nyköping, berättar turistchef Erik Lindhe. På webbplatsen nykopingsguiden.se finns långt fler än hundra verksamheter registrerade som erbjuder upplevelser. Det är också kul att många har uppmärksammat 100-listan.

Här är hela 100-listan på www.nykopingsguiden.se/100