Träffens förskola utnämnd till årets skol- och förskolebyggnad

3 februari 2022
Barn och utbildning Bo, bygga och miljö Barn och utbildning - Förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg

Grattis Träffens förskola! Efter en öppen omröstning står det klart att årets skol- och förskolebyggnad finns i Nyköping.

Textar
Företaget Nohrcon ligger bakom utnämningen, där fem projekt valdes ut av en jury bestående av experter och brukare. Tävlingen avgjordes senare med en öppen omröstning.

”Vi är jätteglada för den fina utmärkelsen”

- Fantastiskt roligt! Nyköping växer och vi behöver bygga fler förskolor. Därför är det glädjande att den konceptförskola vi tagit fram också väcker uppmärksamhet för arkitekturen, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi är jätteglada för den fina utmärkelsen! I framtagningen av konceptförskolorna fick vi vara med och påverka, exempelvis med utesovplatser. Det ser vi nu gynnar barnen, säger Jenny Eriksson, rektor Träffens förskola.

Nyköpings första konceptförskola

Träffens förskola har plats för 150 barn och stod färdig i juni 2021. Arkitekt är LLP Arkitektkontor och entreprenör är Byggmästarna i Nyköping. Det här är Nyköpings första konceptförskola, som Sofie Wigerblad, projektledare på Kommunfastigheter, berättar mer om i filmklippet nedan.

 Läs mer om Träffens förskola