Meny

Olivia Hemomsorg tar över driften av Vionords hemtjänstverksamheter

17 maj 2019
Omsorg och stöd Omsorg och stöd - Hjälp i hemmet Omsorg och stöd - Äldre

Olivia Hemomsorg, som ingår i koncernen Team Olivia AB, tar över driften av Vionords hemtjänstverksamheter i Nyköping, Katrineholm och Strängnäs.

Övertagandet skedde från och med den 14 maj 2019 och beskrivs som en verksamhetsövergång där Olivia Hemomsorg tar över befintlig verksamhet och fortsätter att driva den under sitt organisationsnummer.

- Verksamheten fortsätter bedrivas med samma medarbetare som kunderna redan känner. Tidigare ägare kommer att finnas med under begränsad tid och omfattning för att trygga integreringen till Olivia Hemomsorg, säger Åsa Walderik, VD för Olivia Hemomsorg.

Genom att behålla stora delar av verksamheten som den är i dag, hoppas man skapa trygghet och en säker övergång för både medarbetare och kunder.

- Vi hoppas att övergången ska ske så smidigt som möjligt för alla. Inga förändringar i telefonnummer kommer att ske, utan det är samma kontaktvägar som innan, säger Åsa Walderik.

Vård- och omsorgsnämndens ordförande Sofia Amloh (S) är nöjd med lösningen. 

- Det har varit viktigt för oss att övergången skulle vara så smidig och enkel som möjligt för både kunder och Vionords personal. Vi kommer självklart att ha en fortsatt dialog med Olivia för att allt ska fungera på bästa sätt och vi ser fram mot vårt samarbete, säger hon. 

Olivia Hemomsorg har informerat berörda kunder.