Meny
Badbussen rullar

Ta gratisbussen till stranden

26 juni 2019
Barn och utbildning Trafik och resor Kommun och politik Uppleva och göra Uppleva och göra

I sommar kan barn och unga åka buss gratis från centrum och hela vägen till plurret.

22 juli till 15 augusti sätter Nyköpings kommun in en gratis badbuss för alla barn och unga (och deras föräldrar och andra vuxna). Bussen tar 50 passagerare. Den går från centrala Nyköping till Stendörren på måndagar och till Strandstuviken på tisdagar och torsdagar.

– Vi vill ge barn och ungdomar något att göra i sommar. Nyköping ligger vid havet, det finns flera badplatser och det ska vara lätt ta sig ut till en badstrand. Strandstuviken är en stor barnvänlig långgrund strand. Badbussen är också ett sätt att komma ut till platser där det inte går någon linjebuss och för de som inte har egen bil. Unga från olika områden kan träffas och göra saker ihop, säger Annika Malmström, föreningskonsulent på Nyköpings Arenor.

Både på Stendörren och Strandstuviken kommer olika föreningar att anordna aktiviteter som volleyboll, fiske, boule och strandtennis.

Badbussen är möjlig tack vara statliga bidrag som alla kommuner får för att ordna gratis sommaraktiviteter för barn och unga. En del av bidraget går till badbussen och andra delar går till föreningars egna öppna aktiviteter. 

Nyköpings Kommun har tillsammans med Ung Kraft planerat badbussen. Ung Kraft har också feriearbetare som åker med bussen och tillsammans med andra föreningar anordnar de aktiviteter på plats. Barn under 12 år måste ha vuxens sällskap.

För busstider och hållplatser och all annan viktig information se nykopingsguiden.se/badbuss

För kontakt:
Annika Malmström, föreningskonsulent
annika.malmstrom@nykoping.se
0155-45 74 36