Meny

Ny utbildning bidrar till fler jobb inom förskolan

19 december 2016

Under 2017 satsar Campus Nyköping ännu mer på gymnasiala yrkesutbildningar inom yrken där det idag råder en stor efterfrågan på arbetskraft.

-Vi kommer starta upp en ettårig barnskötarutbildning under februari 2017. Behovet av barnskötare inom Nyköpings kommun är idag stort och utbildningen, som ligger inom ramen för barn- och fritidsprogrammet är en viktig del när det kommer till att motverka bristen säger Rosmari Gärdin, Utbildningschef Campus Nyköping.

Barnskötarutbildningen är en gymnasial vuxenutbildning som genomförs i samarbete med utbildningsföretaget Forsman & Nydahl (MoA lärcentrum). Utbildningen ger barnskötarkompetens för arbete inom förskoleverksamhet och möjligheterna till arbete efter avslutad utbildning är mycket goda då efterfrågan på personal är stor. Satsningen är viktig för att lösa bristen på arbetskraft inom förskolan och för att ge fler människor i Nyköping möjlighet till arbete. Utbildningen startar 27 februari med sista ansökningsdag 29 januari och läses på distans på antingen heltid eller halvtid.
förskola

- Att utbildningen kan läsas på helfart, halvfart och på distans öppnar upp möjligheter för att kunna arbeta och studera samtidigt men också att bara fokusera på att studera. Detta ger flexibla lösningar för människor och flera olika möjligheter till att studera beroende på ens livssituation i övrigt säger Satu Sundlöf, rektor för grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. 

Idag råder det även stor efterfrågan på arbetskraft inom byggbranschen i Södermanland, bland annat inför byggandet av Ostlänken.

-Fler behöver utbildas inom byggnation och vi kommer fortsätta utveckla utbildningar inom detta område berättar Rosmari Gärdin. Vi erbjuder en byggutbildning med start nu till vårterminen.

Byggutbildningen startar 27 februari med sista ansökningsdag 29 januari. Valbara inriktningar kommer att vara golvläggare, anläggningsarbetare, betongarbetare och plattsättare.